werkwijze / DE STUDIO / KLANTEN

Veel beeld, weinig klank.

 

Toegegeven: de rest van de site is vrij droog, net als ik. Maar ik ben ook efficiënt, uw tijd is vast ook meer waard dan een opstapeling van clichés. En uiteraard zegt één beeld meer dan duizend woorden ;-) Neemt u toch graag even de tijd om iets meer over mij te weten te komen? Enkel hier laat ik even de emotie winnen van de efficiëntie en kruip ik 'in mijn toetsenbord' voor een kort, ludiek doch droog, cliché(loos) zelfportret.

 

Mijn passie voor licht kwam uit een blokkendoos.

Het lijkt of het gisteren was toen ik als kleine snotaap niet kon wachten tot het donker werd. Ik verstopte me in forten van dekens om mijn nieuwe creaties van lego met geïntegreerde verlichting uit te testen. Gefascineerd genieten van de lichtinval, wat bijstellen, en wegdromen... Gek hé ;-) Of hoe ik als 13 jarige puber mijn ouders bezwaarde met het verduisteren van metershoge dakramen, gewoon om een verjaardagsfeestje op te leuken met m'n eigen lichtscène. Bij deze nogmaals: dank u mama. De belichting was perfect!

Licht was telkens een grote beleving. Mijn liefde voor muziek werd hierdoor ook aangewakkerd. Naar optredens gaan en van de lichtshows genieten. Of beter nog, zelf achter de draaitafels staan voor honderden flikkerende lichtjes en knopjes... en wegdromen. I LOVE IT! In 2009 kreeg ik de kans om mijn grootste passies te verenigen toen ik voor een Antwerpse club (toen zowat mijn thuisbasis) beelden mocht maken van de optredens en DJ nights. Daar heb ik 'licht' langs zijn mooie- maar ook lelijke kant leren kennen. Laten we stellen dat kunstlicht niet veel geheimen meer heeft.

Passies combineren, dat houdt me scherp.

Architectuur, design, muziek, film, reclame,… en bovenal technologie. Zowat alles wat de audio-visuele zintuigen prikkelt kwam zowel binnen mijn studies als in m'n vrije tijd ruim aan bod, maar mijn eerste passie was fotografie. 

Mijn eigen visie in een 'magische' vloeistof op papier zien verschijnen was de oorsprong van mijn liefde voor de kunst. Ik was 12, fotografie was een keuzevak van 2 uurtjes per week, maar ik kon mijn dromen plots vastleggen. Ik was letterlijk een man van veel beeld en weinig klank. Fotografie fungeerde niet alleen als communicatiemiddel maar werd een manier om uit mijn schelp te kruipen. De toon voor mijn verdere keuzes binnen het kunstonderwijs werd toen wel gezet.

De invloed van verschillende opleidingen laat zich voelen in de balans tussen het artistieke, technische en commerciële aspect van mijn beelden. Ik experimenteer met, en combineer mijn passies.

Licht is mijn saus...

Wie even door mijn werk gaat, ziet dat ik overal inspiratie haal maar dat er een uniforme 'zen' in mijn beelden heerst. Opgegroeid in een grootstad, omgeven door verschillende impulsen, compenseer ik het vluchtige leven met beelden die rust uitstralen. Mijn licht is mijn signatuur, mijn saus als u wil. Net zoals vroeger toen ik in het donker met lego lichtjes speelde, boetseer ik het licht tot ik erbij kan wegdromen. 

En verder nog iets?

  • In 2012 (inmiddels op een rijpe 26 lentes) startte ik als commercieel fotograaf. Slechts een klein jaar later pakte ik mijn gloednieuwe studio uit, volgeladen met spitstechnologie en, hoe kan het ook anders, gepersonaliseerde verlichting.

  • Naast een occasionele eventreportage en freelance portretwerk specialiseer ik me vooral in architectuur en productfotografie.

  • Mijn vrij werk kan je kopen of huren in de on-line shop.

 
 

Volg mij op Instagram of Facebook, klik op het logo om naar het profiel te gaan.

 
 

Een vlotte samenwerking begint bij een degelijke briefing. Heeft u een bepaald beeld in gedachten, of raakt u er net niet uit? We bespreken op voorhand waarvoor de foto's zullen dienen en wat de mogelijkheden zijn. 

Voor sommige projecten kan het handig zijn om te weten waar bijvoorbeeld de zon of het waterniveau zal staan op een bepaald tijdstip. Prospectie is voor bepaalde locaties aangewezen om niet voor verassingen te komen staan.

Met een koffer vol tools en uw richtlijnen in het achterhoofd, laat ik niets aan het toeval over. De beelden kan u tijdens de shoot op een iPad bekijken. Fotoshoots in de studio kunnen zelfs online opgevolgd worden voor een snelle feedback op afstand. Het is dus niet noodzakelijk om aanwezig te zijn tijdens de shoot. Ik trek mijn plan wel...

In post-productie worden alle digitale RAW bestanden met gespecialiseerde software ontwikkeld en geretoucheerd. De belichting, witbalans, kleur, scherpte en contrast krijgen een flinke upgrade. Indien nodig worden er geavanceerde bewerkingen uitgevoerd of logo's toegevoegd. 

De digitale bestanden worden in hoge- en/of lage resolutie per download link doorgestuurd. Zo heeft u de foto's snel en makkelijk op uw computer voor het integreren in drukwerk of publicatie op de website. 

Mijn beelden zijn een beetje zoals kinderen die we samen van groot naar GROOTS brengen. De retouches kunnen zonder probleem nadien nog bijgewerkt worden. Zo komen we altijd tot een resultaat waar we beide voldoening uit halen. 

De RAW bestanden blijven in mijn archief bewaard. Moest u per ongeluk de foto's verliezen, kan er dus beroep gedaan worden op mijn back-up. Bam! Nog een voordeel van een professionele fotograaf!

Nog een laatste tip voor een fijne samenwerking: het kan nooit kwaad om je fotograaf's ego te strelen... Ik ontvang bij publicatie dan ook graag een link of geprinte editie om mezelf af en toe een schouderklopje te geven :)

Terug naar boven

Vlot bereikbare hi-end studio.

In een voormalig stapelhuis van De Rode Pelikaan op het Antwerpse Zuid straalt de studio/loft een industriële vibe uit die perfect als uw achtergrond kan dienen. Met professionele -of experimentele- studiobelichting wordt uw portret of product naar wens belicht. U kan online, real time feedback geven op de beelden als u niet op de shoot aanwezig kan zijn.

Het assortiment lenzen gaat van macro tot tilt/shift en de kleurweergave is van opname tot scherm gekalibreerd. Uw producten kunnen dus naar waarheid vastgelegd worden zonder onscherpte of vervorming. De RAW bestanden worden in een non-destructieve workflow behandeld. Elk beeld is dus op elke moment terug naar zijn origineel te brengen.

De studio van ongeveer 50m² is makkelijk bereikbaar (zelfs met de wagen) en is voorzien van een afgesloten parking. Is uw product of model te groot of te zwaar om twee verdiepingen naar boven te sleuren? Dan kan er altijd op locatie gewerkt worden.